Att lägga upp en hemsida, steg 1-2

Att skapa en hemsida och lägga upp den på internet innebär många steg och förutsätter att man spenderar åtskilliga timmar, men med ett företag som tar hand om alla delar går detta mycket fort. Resultatet blir tillfredsställande och du kan fokusera på den tjänst som du erbjuder och det innehåll som hemsidan ska ha. Detta vet du säkert bäst själv, även om det alltid är bra att ta till hjälp och bollplank vad gäller skrivandet av texter, samt val och tagning av fotografier.

html-1241980

Om du gör det själv bör du först och främst ha en faktisk hemsida att lägga upp. Dessa hemsidor går att göra med program på ett sätt där du ser grafiskt vad du håller på med medan du skapar hemsidan, men bäst brukar det vara att programmera med kod för att få det som du vill ha det. Traditionellt har hemsidorna varit byggda i HTML, en standard för hemsideprogrammering, som i sin tur har uppdaterats många gånger sedan starten. Nu finns många andra programmeringsspråk och gränssnitt som används och stöds av webbläsare, som PHP, FLASH och Javascript. Det finns också applikationer fristående och i webbhotell med färdigstöpta mallar där du på ett mycket lätt sätt kan skriva in det som du vill ha på hemsidan på en administratörssida, och enkelt uppdatera när det passar.

När du har gjort din hemsida bör du lägga upp den på en server. Det görs lättast genom ett webbhotell, som har hand om servertrafik och ser till så att det inte blir driftstörningar i trafiken, för att folk alltid ska kunna få tillgång till hemsidan. Genom deras system, som ofta är tillgängligt via hemsidan, kan du logga in och uppdatera filerna som du har på datorn, eller redigera direkt i systemet. Du kan i regel också använda dig av ett program på datorn så att du inte behöver gå in på hemsidan när du ska uppdatera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *