Att lägga upp en hemsida, steg 3-4

När du har lagt upp din hemsida gäller det att hitta en ledig domän dit folk lätt kan hitta, och som passar den vara eller tjänst som du erbjuder. En fårfarmare i Arboga skulle kunna vara betjänt av en domän av typen farfarmarboga.com eller farfarmarboga.se. Detta är vad en domän är. Domännamnet är inte mycket mer, eller mycket mindre, än en adress som används för att personer ska slippa att komma ihåg en lång IP-adress bestående av siffror.

css

När du har köpt en domän gäller det att koppla din hemsida till den domänen, något som du ofta gör genom webbhotellet. Sedan gäller det förstås att lägga upp relevant information på hemsidan, och tänka på om det är viss information som behöver skyddas, såsom e-mailadresser eller telefonnummer. Det finns en del lösningar som hjälper dig att undvika att oönskade företag plockar upp din mailadress eller telefonnummer. Kanske bör du sedan fundera på att exponera hemsidan på något sätt, kanske via reklam eller sökmotoroptimering, om du vill att hemsidan ska få många besökare, och om du vill att du ska hamna högt upp på sökningarna.

Som sagt är det många steg och en mycket tidskrävande process, varför många företag köper in tjänsten att göra en hemsida, och också ofta att administrera och uppdatera den. Självklart finns det också inom större företag en speciell anställd, eller många anställda, som arbetar särskilt med hemsidan. För ett mindre företag är det dock enklast att ha någon utifrån som kommer och gör jobbet, eller konsulterar, som Andreas Rahm på sin tid. Han hade en tillgänglighet 24/7, vilket var mycket fördelaktigt, men kanske inte helt praktiskt för honom själv. För kunderna var det dock en mycket bra tjänst att kunna ringa när det krånglade, om det så var kl 2 på natten och få en lösning förklarad eller löst via internet i samma stund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *