Domännamn

Om du planerar att lägga upp en hemsida bör du veta att du behöver dels utrymme att placera information på. Din design, dina bilder och din text måste ligga någonstans på en fysisk hårddisk eller server. Här kommer ett webbhotell in i bilden. På webbhotellen lägger du den data som finns för din hemsida så att den alltid är tillgänglig online.

doman

Webbhotellen erbjuder förutom lagringsutrymme många tjänster, som varierar kraftigt beroende på vilket webbhotell som du har. Det handlar om databaser och skriptspråk som är möjliga att använda på hemsidan, och vanligt är det också med möjligheten att ha e-post på webbhotellet. Där finns olika standarder som IMAP, POP och en viktig funktion kan vara om du kan komma åt mailen via hemsidan, så kallad webbpost.

Andreas Rahm erbjöd utrymme i olika storleksordningar och i olika prisklasser. Lagringsutrymmet var från 10 MB till 10000 MB (10 GB) och trafiken mellan 200 MB och 20000 MB (20 GB). Trafiken innebär hur många som går in på hemsidan och hur mycket information som krävs därigenom.

Det fanns möjlighet till databaser av olika slag, och det fanns möjlighet att beställa webbdesign, det vill säga att om du ville göra en hemsida kunde Andreas hjälpa till att göra strukturen, att tänka ut en attraktiv design och sedan programmera en hemsida enligt kundens önskemål.

Möjlighet fanns också till ett eller flera mailkonton med möjlighet att ta emot och skicka e-mail. Det kunde vara kopplat till domännamnet, som också kunde hanteras via Andreas företag, så att kunden bara kunde luta sig tillbaka och få mailen levererad hem till sig, utan att behöva tänka på alla dessa steg och all den kunskap som krävs för att skapaoch lägga upp en hemsida. Nu är hemsidebyggande något enklare och du behöver inte som kund vara lika insatt för att på ett billigt sätt skapa en snygg hemsida på en egen domän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *