Hemsidan ut på internet

När hemsidan är gjord och upplagd på webbhotellen kan man tro att det bara är att gå in på hemsidan, men faktum är att adressen troligen är något alldeles obegripligt som ingen kan komma ihåg. Du vill troligen ha ett bättre domännamn, som gör att andra lätt kan besöka hemsidan, med en kort adress som alla kommer ihåg. Varför inte namnet på ditt företag, eller ditt personliga namn, eller namnet på den tjänst som du vill erbjuda?

hemsida

Detta är en tjänst som du kan beställa antingen via webbhotellet eller genom att leta runt själv på internet. Andreas Rahm har alltid erbjudit sina kunder detta och sällan är det en sak som du behöver tänka på själv. Det som du behöver fundera över är om du vill ha ett domännamn som slutar på .se eller kanske ett som slutar på .com, eller varför inte .net, .nu eller .tv?

.se är ett suffix på domännamn som används i Sverige, för svenska hemsidor. Är din hemsida strikt inriktad mot Sverige och den svenska marknaden eller den svenska befolkningen är det således mycket naturligt att du använder dig av denna. .com är den mest vanliga förkortningen för domännamn och riktar sig till hela världen. Om du därför riktar dig till den internationella marknaden eller folk i många olika länder är det praktiskt att du använder dig av den förkortningen.

.nu och .tv är domäner som egentligen är avsedda för små stater, men på grund av att dessa förkortningar betyder andra saker på andra språk, som till exempel svenska, används de även här. Traditionellt har prisnivån varit något lägre, men en annan anledning att använda dessa förkortningar är att den domän som du ville ha redan finns och är upptagen, som till exempel .se eller .com. Då behöver man ta vad som finns och använda sig av exempelvis .nu, .tv eller .net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *