Virushantering och mjukvaruinstallationer

Internet är tyvärr inte en plats där du helt riskfritt kan navigera runt och gratis ta del av allt som finns, även om informationen på internet ofta proklamerar att det är “gratis”. Många drabbas av virus och trojaner, och det kan vara vanskligt att få bort dessa program från datorn.

virus

Andreas Rahm kunde rensa bort dessa virus från datorn utan problem och anlitades ofta i detta syfte. Sällan förlorades information, och det behövde inte installeras om operativsystem, men när det krävdes utfördes också ominstallationer av datorer.

Ominstallationer och installationer av datorer var en av de uppgifter som Andreas Rahm tog sig an. Det kunde behövas när det hade köpts nya datorer inom en förening, inom en skola, inom ett företag, eller inom någon annan organisation. För den som inte har koll på datorer och nätverk kan en sådan installation ta många, många timmar och mycket frustration, både i tillfället då det installeras och sedan i framtiden för användarna när det kommer upp dialogrutor varje gång, eller när inte programvaran hittas eller går att använda. Andreas hade en lång erfarenhet och god kunskap för att hantera detta, och det gick mycket snabbt och oproblematiskt.

Det kunde också behövas installation av ett särskilt program på många datorer, och detta klarade Andreas av mycket snabbt. För den som har kunskap om nätverk är det känt att ett program inte behöver installeras på varje dator var för sig, utan kan installeras på en server dit varje lokal dator är kopplad. På det sättet spar man tid vid installationen, och utrymme på varje lokal dator. Genom att använda sig av nätverksinstallationer kunde Andreas spara mycket tid och utrymme på hårddisken, vilket gjorde att datorerna gick snabbare och behövde uppgraderas mindre sällan. För den som ville göra det själv var Andreas en god konsult och kunde hjälpa till både via telefon och e-mail, när han inte var på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *